Стам: Около Магуайър трябва да има добри играчи


Н. Гавазов

Стам: Около Магуайър трябва да има добри играчи

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Яп Стам сподели мислите си относно критиките към капитана на отбора Хари Магуайър и го сравни с бившия играч на тима Уес Браун.

"Мисля, че Уес Браун бе по-бърз и по-остър от него. Освен това бе по-мобилен в битки един на един на големи площи. Когато играете за Юнайтед, трябва да можете да се защитавате един на един в големи пространства.

Важно е да имаш добри играчи около [Магуайър]. Когато около него има добри играчи, които го подкрепят, това помага. Когато имах добри играчи около себе си, можех да играя и малко по-добре.

Виждал съм, че Магуайър може да играе добър футбол, но ми се струва, че понякога иска да направи повече, отколкото се изисква от него. Понякога трябва да играе малко по-просто. Това важи и за начина му на мислене.

Но ако всички са недоволни от Хари и начина му на игра, тогава [клубът] трябва да обърне внимание на своята система за подбор. Трябва да се провери кой е взел решението да го привлече и да плати толкова за играч, който не харесват", заяви Стам в подкаста The Michael Anthony Show.

Магуайър се присъедини към Манчестър Юнайтед от Лестър през лятото на 2019 г. за £80 милиона.

  Сподели
295