Травмата на Бейл предизвика спор между Тотнъм и Уелс


Н. Гавазов

Травмата на Бейл предизвика спор между Тотнъм и Уелс

Травмата на Гарет Бейл е на път да предизвика скандал между Тотнъм и националния отбор на Уелс. Мениджърът на лондончани Хари Реднап изказа възмущението си, че един от основните му футболисти е получил травма по време на тренировъчните занимания на „драконите". Специалистът заяви, че Бейл е бил напълно здрав, преди да се присъедини към представителния тим на родината си, докато от футболната асоциация на Уелс твърдят, че това е стара травма на крилото и той е пристигнал не напълно възстановен на подготвителния лагер.

"Не бих го пуснал да се присъедини към националния отбор, ако имаше контузия. Все пак Гарет игра цял мач срещу Уест Хем в събота. Той нямаше абсолютно никакви проблеми и оплаквания, докато беше с нас", заяви Реднап.

Наставникът на „драконите" Гари Спийд обаче е на съвсем различно мнение.

"Бейл си дойде с проблемите при нас, поради което пропусна тренировките в неделя и понеделник, защото страдаше от болки. На загрявката във вторник, той все още имаше проблеми и изпитваше болки в крака. След това Бейл пропусна и тренировката в сряда и в крайна сметка премина през скенер, който показа, че има контузия. Това лесно може да бъде доказано, защото му бяха направени специални изследвания", заяви селекционерът на Уелс.

"Не съм специалист в областта на контузиите, но мисля, че травми като тази на Бейл се възстановяват до 10 дни. Той я е получил през миналата седмица, така че скоро ще бъде готов. Смятам, че със сигурност ще помогне на Тотнъм за мача срещу Реал", допълва Спийд.

 

  Сподели
136