Тухел няма да настройва тактиката си към Лукаку


Н. Гавазов

Тухел няма да настройва тактиката си към Лукаку

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че няма да адаптира тактиката си към нападателя Ромелу Лукаку.

След загубата с 1:0 от Манчестър Сити миналата събота, Тухел разби играта на Лукаку на парчета. Мнозина отдадоха това на негодуванието на Томас за скандалното интервю с Ромелу.

В интервю за ESPN обаче Тухел обясни, че разчита на Лукаку, но Ромелу не може да се надява на някаква привилегирована позиция по отношение на съотборниците.

"Правим всичко възможно, за да му помогнем. Мисля, че е грешно, когато питате дали трябва да съобразя тактиката си с него, защото не можем да се съсредоточим върху един играч.

Той е нашият ключов играч и ние искаме той да бъде ключов играч. Но мисля, че би било грешен подход [да се приспособи тактиката към Лукаку]. Това е за всеки. Футболът е отборен спорт. И не е десет играча да обслужват един. Така не става  Челси и не се случва във футбола. Всеки играч служи на отбора и това е основният принцип, който ще остане същият.

По отношение на последния мач, като цяло очаквахме да играем по-добре нападателно. Мисля, че направихме достатъчно офанзивни преходи, за да създадем на Сити повече проблеми.

Той е в нашата офанзивна игра, той е ключов играч и винаги ще бъде под натиск. Никой не може да го притисне по-силно от него и трябва да намерим баланс между очаквания, натиска и да го държим достатъчно спокоен, за да играе и показва най-добрия си футбол.

Важно е не само да се опитвате, да се напрягате, да изисквате от себе си. Важно е също така да се чувствате спокойни и отпуснати на терена. Всичко ще се получи за нас, ако продължим да работим усилено", заяви Тухел.

  Сподели
921