Бенитес: За съжаление, в съвременния футбол има все по-малко търпение


Н. Гавазов

Бенитес: За съжаление, в съвременния футбол има все по-малко търпение

Бившият мениджър на Евертън Рафаел Бенитес се обърна към феновете на клуба след уволнението си от поста мениджър на отбора.

"Благодарим на всички, които ни подкрепяха от самото начало. Знаехме, че няма да е лесно, че е голямо предизвикателство в емоционално и спортно отношение. Любовта ми към този град и неговите хора ме накара да приема това предизвикателство. Мащабът на задачата става ясен само отвътре. Още от първия ден аз и моят екип работихме с пълна отдаденост. Искахме не само да постигнем успешни резултати, но и да спечелим сърцата на хората.

Ситуацията се усложни от финансовото състояние и поредица от наранявания. Сигурен съм, че бихме могли да оправим всичко, ако изчакахме възстановяването на контузените играчи, а също и бяхме купили нови играчи. Пътят към успеха е труден – за съжаление, в съвременния футбол има все по-малко търпение, от теб се очакват моментни резултати.

Във всеки случай искам да благодаря на ръководството на клуба, персонала, играчите и феновете“, се казва в изявлението на официалния сайт на Евертън.

Евертън постигна само една победа в последните си 13 мача в английската Висша лига. След 19 изиграни кръга "карамелите" заработиха 19 точки. Евертън е 15-и в таблицата на Висшата лига.

  Сподели
562