Гуардиола: Всички обичаме Де Брюйне


Н. Гавазов

Гуардиола: Всички обичаме Де Брюйне

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали халфа Кевин Де Бройне.

Де Бройне попадна в дълга черна серия, когато бе ударен в лицето от Антонио Рюдигер във финала на Шампионска лига срещу Челси в края на миналия сезон.

Оттогава Кевин успя да посети лазарета, да се възстанови от коронавируса, но през последните седмици той все повече прилича на себе си от най-добрите си времена.

Вчера Де Бройне донесе победата на "гражданите" с 1:0 над "сините" във Висшата лига, а Гуардиола моли 30-годишния белгиец да не спира.

"Той е тук с мен от първия ден. Всичко, което сме спечелили, сме спечелили заедно. Смятам да го стегна, за да продължи да се стреми към повече.

Той е играч от световна класа, който притежава покорство и смирение, което не е лесно да се намери. Той бе играчът на годината в тази страна. Той спечели три титли във Висшата лига с отбора и получи много награди, но все пак има какво да даде. Искам повече от него, защото знам, че е способен на това.

Много съм доволен от него. Той има всичко. По-рано този сезон малко му липсваше увереност, имаше някои проблеми, но той знае на какво е способен. Всички го обичаме невероятно - такъв, какъвто е. Майка му и баща му трябва да се гордеят с него", заяви Гуардиола.

  Сподели
634