Карагър: Феновете няма да простят, ако Салах си замине


Н. Гавазов

  Карагър: Феновете няма да простят, ако Салах си замине

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че феновете на "червените" няма да простят на собствениците на клуба, ако те не успеят да си осигурят нов договор с нападателя Мохамед Салах.

Полуфиналният мач от Купата на лигата срещу Арсенал в четвъртък (0:0) показа колко много липсва на Ливърпул Салах, който замина за Купата на Африка.

Карагър иска бившият му клуб да побърза с подновяването на сделката с Мохамед, но Джейми не е сигурен, че египтянинът ще остане.

"Очевидно на Ливърпул липсват тези двама играчи [Салах и Мане]. Виждате ефекта от липсата им и това само ще засили  разговорите за договора на Салах.

Феновете на Ливърпул трябва да се притесняват, че бъдещето на Салах все още е отворено. Други големи играчи на Ливърпул, включително вратарят (Алисон), Трент (Александър-Арнолд), Върджил ван Дайк, подписаха нови договори за последните три или четири месеца.

Салах иска да му плащат толкова, колкото всеки друг играч от най-високо ниво във Висшата лига или световния футбол, и защо трябва да бъде различно? Той го заслужава, говорим за един от най-добрите играчи в света.

Проблемът е къде може да отиде Салах? Може би Ливърпул разглежда тази гледна точка. Не броим испанските грандове, предвид финансовите им проблеми. Дали Салах ще изтрие наследството си, като отиде в Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед?Вероятно не, така че това е предимство за Ливърпул.

Бих искал сделката да бъде сключена възможно най-скоро. Не трябва да забравяме цената, която Ливърпул плати за Салах. Не е като да похарчиха 100 милиона паунда – получиха брилянтна сделка, но като се имат предвид трансферните такси и заплатите, те вече вложиха много пари в него.

Не казвам, че клубът трябва да даде на играча точно това, което той иска, но мисля, че на собствениците на Ливърпул няма да бъде простено, ако Салах напусне през лятото или след 18 месеца.

Той е легенда на Ливърпул, един от най-великите играчи на клуба за всички времена и това трябва да бъде решено възможно най-скоро“, заяви Карагър.

  Сподели
412