Салах продължава да отстоява позицията си


Н. Гавазов

Салах продължава да отстоява позицията си

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах няма да прави отстъпки в преговорите за новия договор.

В скорошно интервю за списание GQ Салах каза, че иска да остане в Ливърпул и че исканията му за нов договор не са "безумни".

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп реагира на това, като каза, че преговорите с Мохамед продължават и вървят "положително".

Източници от "Анфийлд" обаче твърдят, че страните не могат да преодолеят основното препятствие. Факт е, че Салах иска заплата от 400 хиляди паунда на седмица.

Предвид четиригодишния мандат на новата сделка, удължаването на сделката на Салах ще струва на Ливърпул 80 милиона паунда. Това би разклатило структурата на заплатите на мърсисайдския клуб, но 29-годишният египтянин продължава да отстоява позицията си.

Салах е наясно, че може да спечели повече пари другаде, ако Ливърпул се опита да го продаде следващото лято или ако напусне след края на настоящия си договор, изтичащ през следващата година.

Салах също е наясно, че Ливърпул ще трябва да похарчи много пари, за да получи адекватен заместник за него, така че Мохамед чувства, че контролира ситуацията.

  Сподели
592