Премиерът на Австралия: Трябваше да защитим австралийците


Н. Гавазов

 Премиерът на Австралия: Трябваше да защитим австралийците

Премиерът на Австралия Скот Морисън излезе с изявление за резултата от процеса срещу първата ракета на света Новак Джокович.

"Федералният съд на Австралия в пълен състав реши единодушно да отхвърли молбата на г-н Новак Джокович за съдебно преразглеждане, в което той се опитваше да оспори решението на министъра на имиграцията да отмени визата му.

Това решение е взето от съображения за здраве, безопасност и надлежна процедура и въз основа на това, че е в обществен интерес. Приветствам решението да запазим границите си и да защитим австралийците.

Както казах в петък, австралийците направиха много жертви по време на тази пандемия и с право очакват резултатът от тези жертви да бъде защитен. По време на пандемията постигнахме една от най-ниските нива на смъртност и най-високите нива на ваксинация и поддържахме икономиката.

Благодаря на съда за вниманието към тези въпроси и на участниците за тяхното търпение. Време е да продължим Australian Open и да започнем да се наслаждаваме на тениса“, заяви Морисън.

Припомняме, че молбата на адвокатите на Джокович, на които преди това беше отнета визата, беше отхвърлена от съда. Новак най-накрая загуби делото. Така той не успя да получи австралийска виза. Скоро ще бъде депортиран. В този случай Новак ще трябва да заплати съдебни разноски.

  Сподели
317