Роджърс е изненадан, че Коутиньо не се наложи в Барса


Н. Гавазов

Роджърс е изненадан, че Коутиньо не се наложи в Барса

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс е "много изненадан", че полузащитникът Филипе Коутиньо не успя да заиграе в Барселона.

Коутиньо ще прекара втората половина на този сезон в Астън Вила под наем. Филипе се завърна във Висшата лига, за да се опита да възстанови кариерата си след лошия период в Барселона.

По едно време именно Роджърс привлече Коутиньо в Ливърпул от Интер и Брендън вярва, че 29-годишният бразилец е в състояние да се върне на предишното си ниво.

"Той е невероятен играч и страхотен човек. Когато го купихме в Ливърпул, го видях като млад играч. Искахме да го вземем в Челси, но той вече се бе съгласил да премине в Интер.

Успяхме да го привлечем, когато бе на 19. По това време хората бяха скептични относно физиката му. Но с представянето си в Ливърпул и развитието си той доказа, че е страхотен играч. И е много скромен човек.

Трябва да кажа, че съм много изненадан, че той не се наложи в Барселона, защото този играч и този клуб подхождаха един на друг. Може би по някаква причина това не бе съвсем подходящата среда. Правилната среда - това е всичко за играч като Филипе.

Ако той почувства тази любов и тази отговорност, той ще блесне. Сигурен съм, че ще се справи много добре със Стивън [Джерард] и както казах, той трябва да играе редовно. Той доказа, че е играч от най-високо ниво във Висшата лига и той ще се опита да се върне на това ниво“, заяви Роджърс.

  Сподели
844