Артета не изключи отлагане на мача с Тотнъм


Н. Гавазов

 Артета не изключи отлагане на мача с Тотнъм

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не изключи мачът от Висшата лига срещу Тотнъм в неделя да бъде отложен.

Арсенал изигра първия полуфинал на Купата на лигата срещу Ливърпул в четвъртък вечерта с отслабен състав, след като загуби Мартин Едегор заради коронавируса и Томас Парти и Мохамед Елнени заради Купата на Африка.

Ремито без голове на "Анфийлд" доведе до още кадрови загуби, тъй като Седрик Соареш и Букайо Сака се контузиха, а Гранит Джака бе изгонен и сега ще бъде наказан.

Артета не е сигурен, че може да осигури 13 полеви играчи и вратар до неделя, но в същото време не иска дербито на Северен Лондон да бъде отлагано.

"За всеки мач има възможност той да бъде отложен. Както поради проблеми от наша страна, така и поради проблеми от страна на противника. Виждаме това всяка седмица. Все пак ще се опитаме да се подготвим за мача и да мислим, че ще играем

Дойдохме тук с липсващи девет или 10 играчи. Не знаем какво да очакваме на следващия ден, така че не можем да очакваме мачът да бъде отложен.

Не можем да използваме това като извинение. Трябва да играем мачове, това е нашата работа и ситуацията може да стане още по-трудна. Намерихме играчи, които да играят срещу Ливърпул и ще се опитаме да направим същото в неделя", заяви Артета.

  Сподели
287