Юнайтед заведе дело срещу фен на отбора


Н. Гавазов

Юнайтед заведе дело срещу фен на отбора

Ръководството на Манчестър Юнайтед внесе иск в съда за понесени щети заради дейността на 44-годишния фен на отбора от "Олд Трафорд" Томас МакКена, който е и един от най-дейните членове на кампанията срещу собствениците семейство Глейзър. 43-годишният МакКена публикувал в интернет имената на всички компании, които закупуват сезонни билети за мачовете на „червените дяволи" по корпоративната програма на клуба. Запалянкото също така е направил публично достояние и електронните пощи на въпросните компании с призив повече привърженици на отбора да пишат до шефовете им да прекратят взаимоотношенията си с Манчестър Юнайтед.

Цялата информация е била публикувана в сайта wewantglazerout.com. , който е основният център на съпротивата срещу семейство Глейзър. Защитата на МакКена твърди, че не може да се направи оценка на щетите, които техният клиент е нанесъл на "червените дяволи", тъй като имената на компаниите, купуващи си места в ложите на "Олд Трафорд" не са тайна и могат да бъдат открити.

Предтсавителите на Ман Юнайтед настояват за експертна оценка на щетите, а също и съдебна заповед, забраняваща на МакКена повторение на неговите изяви, както и пълно унищожение на документацията на запалянкото, която той е намерил за "червените дяволи". МакКена вече обяви, че всичкому е предоставено от висши чиновници в администрацията на Манчестър Юнайтед, които са против властта на семейство Глейзър.

 

  Сподели
110