Карагър: Арсенал трябва да се отърве от Джака


Н. Гавазов

 Карагър: Арсенал трябва да се отърве от Джака

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър призова Арсенал да се отърве от халфа Гранит Джака.

Ден преди това Джака получи петия си червен картон за Арсенал, оставяйки лондонския отбор с десет души още в средата на първото полувреме на полуфинала за Купата на лигата срещу Ливърпул (0:0).

Карагър смята, че Джака не може да се поправи и че 29-годишният швейцарец се е превърнал в тежест за младия отбор на Микел Артета.

"Джака е верен на себе си. Той влезе в абсолютно нелеп дуел, когато Жота имаше още толкова много работа (да вкара). Няма съмнение, че това е червен картон, като се има предвид начина и с каква сила го удари.

Погледнато отвън, всеки треньор разчита на него, така че той трябва да бъде добър човек. Той има добър характер и тренира добре.

Той също е добър играч, както видяхме с швейцарския национален отбор и понякога с Арсенал. Но се стигна до точката, в която той се превърна в задължение.

Можем да говорим за това колко добър бе Арсенал, но по-често, с десет души, останали на "Анфийлд“, не просто губите мач, вие сте извън състезанието.

Арсенал твърде често остава с десет души заради Джака. Той вече не е младият човек, който смятате, че може да си научи урока. Той е един от опитните играчи и е пречка за Арсенал за преминаване на следващото ниво.

Толкова съм впечатлен от работата на Микел Артета, тези млади играчи и това, което показаха през този сезон. Все пак виждаме опитни играчи да разочароват младите в този отбор – обикновено е обратното и това е огромен проблем за Арсенал в бъдеще.

Джака не може да бъде променен. Говорим за човек, който е изиграл около 250 мача за Арсенал. Те трябва да се отърват от този играч", заяви Карагър.

  Сподели
597