Челси се прицели в Пасторе


Н. Гавазов

Челси се прицели в Пасторе

Английският шампион Челси отсега крои планове за летния трансферен прозорец, съобщава новината Daily Mirror. Според изданието, „сините" имат намерение да привлекат в редиците си полузащитника на италианския Палермо Хавиер Пасторе.
Младият аржентински национал се представя много силно през този сезон и е в основата на успехите на сицилианци, въпреки лошата им серия през последния месец.

Цената, която му е поставена от „рособлу", е 60 милиона паунда, а освен Челси, той е обект на интерес още за отборите на Реал Мадрид и Барселона. Според Карло Анчелоти, аржентинецът може да допълва Фернандо Торес, който въпреки похарчените за него 50 милиона паунда през зимата, все още няма отбелязан гол за новия си клуб.

Стилът на игра на Пасторе е такъв, че той подпомага нападателя от дълбочина и мениджърът на Челси смята, че той може да изиграе много важна роля за отбора в преследване на високите цели пред лондончани.

Наскоро аржентинецът подписа нов договор със сицилианци, а президентът на сицилианци Маурицио Дзампарини от своя страна обяви публично, че е отказал оферта от 23 милиона евро, която Реал Мадрид е отправил.

 

  Сподели
100