Рангник не може да си обясни формата на Рашфорд


Н. Гавазов

Рангник не може да си обясни формата на Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник съобщи, че не може да обясни лошата форма на нападателя Маркус Рашфорд.

Вчера 24-годишният Рашфорд взе участие при победата с 1:0 над Астън Вила в Купата на Англия, но показа неубедителна игра в близост до вратата на съперника и удължи нулевата си серия до 11 мача. Маркус не може да се отличи от пътуването до Тотнъм през октомври.

Рангник не разбира за какво става въпрос, но не вижда причина да се тревожи много, защото Рашфорд се старае много - както на тренировки, така и на мачове.

"Всъщност не знам. Мисля, че се старае. Той тренира добре последните няколко дни и затова заслужено влезе в титулярния състав.

Мисля, че през първото полувреме доста често го намирахме с пасове и се опитвахме да му подадем топката в наказателното поле. През второто полувреме това не се случваше толкова често, поради което реших да направя две смени в края на мача, освобождавайки Антъни Еланг и Джеси Лингард.

Много е важно, че преминахме в следващия кръг. Да, увереността е важно нещо, особено за нападателите. Също така е важно за тях да отбелязват редовно голове и да имат своите моменти на слава.

Разбира се, би било добре Маркус да отбележи, но стига да се старае и да тренира добре, не виждам голям проблем тук“, заяви Рангник.

  Сподели
798