Клубове от Футболната лига поискаха разследване на Ливърпул


Н. Гавазов

Клубове от Футболната лига поискаха разследване на Ливърпул

Футболната лига получи редица оплаквания от клубовете си за отлагането на първия полуфинален мач за Купата на лигата между Арсенал и Ливърпул.

Арсенал и Ливърпул трябваше да се срещнат на "Емирейтс" миналия четвъртък, но мачът бе отменен заради епидемията от коронавирус в клуба от Мърсисайд.

По-късно мениджърът на "червените" Юрген Клоп призна, че не е имало огнище - само защитникът Трент Александър-Арнолд наистина е бил заразен с COVID-19, докато тестовете на други са били фалшиво положителни.

Според The ​​Athletic, някои клубове от Футболната лига незабавно са се оплакали от отлагането на този мач за Купата и са поискали разследване на Ливърпул.

Клубовете искат да знаят кога точно "червените" са научили за фалшиво положителните резултати от тестовете за коронавирус и дали умишлено не са затаили информацията, за да не натоварват играчите си.

Тези оплаквания до голяма степен се дължат на недоволството на клубовете, много от които Футболната лига преди това отказа да отлага мачовете.

Добавяме, че точността на бързите тестове, които се използват ежедневно от клубовете от Висшата лига, е 99,97%, така че наличието на няколко фалшиви положителни резултати изглежда много странно.

  Сподели
1449