Легенди на Ливърпул подкрепят Далглиш


Н. Гавазов

Легенди на Ливърпул подкрепят Далглиш

Легендите на Ливърпул Йън Ръш и Джон Барнс подкрепиха публично мениджъра на отбора Кени Далглиш и заявиха, че сегашния наставник на „мърсисайдци" трябва да остане за постоянно на „Анфийлд". Както е известно, 60-годишният шотландец пое Ливърпул в момент, когато отбора се намираше на 13-то място в класирането и успя да го изкачи до шесто място, като тима има шансове да се класира сред първите пет отбора в първенството.

Йън Ръш, който е бивш съотборник на Далглиш в периода 1980-1990 година, смята, че близките отношения на Далглиш с феновете го прави фаворит за постоянен мениджър на клуба.

"Смятам, че всеки, който познава Кени е наясно за какво става дума. Философията му е е, че никой не е по-голям от Ливърпул и че когато носиш фланелката на отбора, това е привилегия. Със сигурност феновете на клуба го обичат и го искат за постоянно в Ливърпул, а играчите играят така, сякаш го правят заради него. Да се надяваме, че Кени ще е начело на клуба и догодина по това време, защото със сигурност той ще направи това, което е най-добро за клуба", цитира Тhе Sun думите на Ръш.

Джон Барнс, който в периода 1987 - 1997 бе играч на Ливърпул също се обяви за оставането на Далглиш в клуба.

"Вижда се, че феновете го обичат, а също и как реагират играчите, когато видят как се отнася публиката с Кени и тази еуфория му дава голямо предимство. Връзката между Ливърпул и Кени е много силна. Аз, мисля, че той трябва да получи работата за постоянно", завършва Барнс.

 

  Сподели
105