Загубите на собствениците на Юнайтед достигнаха 108,9 милиона паунда


Н. Гавазов

Загубите на собствениците на Юнайтед достигнаха 108,9 милиона паунда

Според данни на последния финансов отчет, загубите на Red Football Joint Venture, принадлежащата на семейство Глейзър компания, която владее Манчестър Юнайтед, за последната година са стигнали 108,9 милиона паунда. В тези цифри са включени и еднократните разходи по пускането на облигации за 526 милиона паунда, банковите заеми, както и 30,2 милиона паунда лихви по кредита от 220 милиона паунда, който беше взет от банките.

Отсъствието на доходи от продажбата на футболисти също способства за тези негативни резултати, при положение, че предишната година компанията регистрира печалба от 21 милиона паунда, които дойдоха основно от продажбата на Роналдо

Финансовият отчет на Манчестър Юнайтед, който бе публикуван по-рано показа загуби от 83,6 милиона паунда, но тогава не бяха отчетени лихвите по кредитите, а изпълнителният директор Дейвид Гил заяви, че клуба се намира в перфектно финансово състояние.

Най-голямата загуба досега в историята на английския футбол регистрира Челси през 2005 година, когато джоба на Абрамович олекна със 132 милиона паунда.

 

  Сподели
92