Франк: Гуардиола е най-великият треньор на съвремието


Н. Гавазов

 Франк: Гуардиола е най-великият треньор на съвремието

Мениджърът на Брентфорд Томас Франк определи колегата си от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за "най-великия треньор на съвременната ера".

В последния си мач през 2021 г. Брентфорд ще играе у дома срещу лидера във Висшата лига Сити, а за Франк това ще бъде среща с треньор, на когото се възхищава и от когото се учи.

"Играем срещу отбор, който има вероятно най-големия бюджет в дивизията или определено един от най-големите  бюджети, а също така разполага с най-великия треньор на съвременната ера.

Те имат невероятни играчи и много добър, специфичен стил на игра, което прави много трудно за отбор като нашия да се състезава срещу тях, защото държат топката толкова добре.

Те почти никога не поемат рискове - разбира се, понякога можете малко да контраатакувате - затова ще ни бъде много трудно.

Гуардиола е иновативен треньор, той винаги настройва фино формацията. Как се измъкват от защита, как контролират топката и как влизат в почивката, изучавам го от години.

Трудно е да се копира, защото се нуждаете от страхотни играчи. Въпреки това е приятен източник на вдъхновение", заяви Франк.

  Сподели
786