Клоп иска пет смени


Н. Гавазов

Клоп иска пет смени

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова Висшата лига да върне петте смени в мачовете.

През празничния сезон отборите от Висшата лига трябва да играят не само в изключително натоварен календар, но и в отслабени състави заради коронавируса.

Клоп вярва, че петте смени ще помогнат за подобряване на ситуацията, но не смята, че 14 от 20 клуба ще подкрепят идеята.

"Да, аз съм за пет замени. Въпросът колко справедливо е това трябва да бъде оставен настрана. Да, Сити имат по-добра пейка от Саутхемптън, а ние имаме по-добра пейка от Бърнли. Това вероятно е вярно.

Проблемът с играч от най-високо ниво в Англия е, че гъстотата на мачовете е на границата. Играчът от най-високо ниво има 38 мача във Висшата лига, а има и две състезания за купи. Това вече са около 43 мача. Почти всички играят за националните си отбори, което дава още 10 мача. И накрая, има Шампионска лига. Можете да продължите.

Доста бързо преброихме повече от 50 мача. Ако съм прав, в първия ми сезон тук финалът бе нашият 64-и мач, така че някои ключови играчи пропускат срещи само когато са контузени. Такива решения обаче се вземат с гласовете на 14 клуба и с това нещо не е наред.

Вземете например Бърнли. Не съм сигурен колко от техните футболисти играят за националните си отбори, но понякога нашите играчи провеждат три мача, а те през този период - нито един. Този проблем възниква, но решението се взима от други отбори. Пет замени биха били правилното решение, особено в този момент, когато трябва да пуснете играчите веднага, след като те са имали covid или са претърпели контузия.

Можеш да играеш страхотен футбол, когато си в добра форма, тренирал си добре и си се възстановил. В противен случай е много по-трудно. Най-добрата и интензивна лига в света има само три замени и това е грешно.

Трябва да променим това, но зависи от Висшата лига, а Висшата лига се нуждае от гласовете на други клубове, така че не виждам реална възможност да променим това“, заяви Клоп.

  Сподели
746