Бербатов прекърши Болтън, Юнайтед задържа върха с човек по-малко


Т. Михайлов

Бербатов прекърши Болтън, Юнайтед задържа върха с човек по-малко

Димитър Бербатов отбеляза единственото попадение за успеха на Манчестър Юнайтед с 1:0 над Болтън. Българският голмайстор бе точен в 88-ата минута, вкарвайки 20-ия си гол във Висшата лига. “Червените дяволи” бяха в тежка ситуация, играейки последните 20 минути с човек по-малко заради директен червен картон на Джони Еванс. Съдийството на Андре Маринър бе доста спорно, тъй като реферът спести чиста дузпа за домакините още в началото на двубоя.Бербатов прекърши Болтън, Юнайтед задържа върха с човек по-малко

Димитър Бербатов отбеляза единственото попадение за успеха на Манчестър Юнайтед с 1:0 над Болтън. Българският голмайстор бе точен в 88-ата минута, вкарвайки 20-ия си гол във Висшата лига. “Червените дяволи” бяха в тежка ситуация, играейки последните 20 минути с човек по-малко заради директен червен картон на Джони Еванс. Съдийството на Андре Маринър бе доста спорно, тъй като реферът спести чиста дузпа за домакините още в началото на двубоя.

Сър Алекс, който наблюдаваше двубоя от трибуните, започна с Уейн Рууни и Хавиер Ернандес в атаката и още в началото Чичарито имаше шанс да се разпише, но ударът му отблизо бе блокиран с ръка малко преди голлинията. Реферът Андре Маринър спести дузпата, след което по-опасните ситуации продължиха да са пред Яскелайнен, но и Болтън показа зъби. Мартин Петров от фаул имаше хубав шанс, но Ван дер Сар спаси удара му.

На почивката Сър Алекс предприе важни промени, пускайки Бербатов и Фабио на мястото на Чичарито и Уесли Браун. Юнайтед затегна обръча пред Яскелайнен, но и вратарят на Болтън бе изключително стабилен, а и отбраната на Тротърс се справяше отлично. В 75-ата минута сметките на Сър Алекс тотално се объркаха, тъй като за грубо влизане в краката на съперник бе изгонен Джони Еванс. Малко след това Дейвис имаше отличен шанс да даде аванс на Болтън, но оставен непокрит с глава той стреля в ръцете на Ван дер Сар.

Последва тотална атака на Юнайтед и един след друг Смолинг, Нани и Рууни се изредиха да пропускат. В 88-ата минута обаче Нани нанесе добър удар в тялото на Яскелайнен. Стражът изпусна топката и това бе фатално, тъй като дебнещият Бербатов се възползва и донесе трите точки на “червените дяволи”, които вече водят с 5 точки пред Арсенал, който днес се провали срещу Уест Бромич, но има и мач по-малко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
182