Акционер на Евертън поиска Рууни да замени Бенитес


Н. Гавазов

 Акционер на Евертън поиска Рууни да замени Бенитес

Миноритарният акционер на Евертън Майк Пери предложи да бъде уволнен мениджърът Рафаел Бенитес и да бъде заменен с  Уейн Рууни от Дерби.

Евертън загуби с 3:1 от Кристъл Палас в неделя, което е четвърто поражение в последните пет мача на тима от Висшата лига.

Отборът на Бенитес има само една победа във Висшата лига от края на септември - 2: срещу Арсенал - и Пери призовава собственика Фархад Мошири да действа решително.

"За всички фенове на Евертън. Аз съм един от независимите акционери на нашия велик клуб. Мразя къде сме.

Ще ме подкрепите ли, ако предложа на ръководството  да уволни Рафа Бенитес и да назначи Уейн Рууни за наш нов мениджър, като същевременно запазят Дънк (Дънкан Фъргюсън) жив?

Уейн Рууни е най-младият, дебютирал в Евертън, най-младият вкарвал, най-младият играч и голмайстор в Англия, най-младият, който някога е отбелязал хеттрик в Шампионска лига. Така че защо да не оглави Евертън и да не стане най-младият мениджър във Висшата лига за всички времена?

Г-н Мошири е страхотен привърженик и спонсор на нашия велик клуб. Но политиката да се канят мениджъри с имена и заплати от 1 милион паунда на месец се оказа неработещо.

Бе по-добре, когато Дънкан водеше отбора в продължение на три седмици... Уейн Рууни трябваше да бъде мениджър на Евертън“, написа Пери в Туитър.

  Сподели
534