Рангник обясни избора на схема за мача с Палас


Н. Гавазов

Рангник обясни избора на схема за мача с Палас

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник обясни избора на формация срещу Кристъл Палас.

В първия си мач начело на Юнайтед Рангник използва същите 11 играчи както срещу Арсенал в средата на седмицата, но футболистите бяха позиционирани по различен начин на терена.

Ралф реши да играе с двама нападатели и двама плеймейкъри, което позволи на "червените дяволи" да победят с 1:0.

"Според мен бе логично да не се правят много размествания и промени след победата над Арсенал. Всички бяха здрави, никой не бе контузен, така че играх в същия състав.

Въпросът бе как можем да натиснем и да контролираме играта. Затова реших да играя във формация 4-2-2-2, с двама нападатели. Не с един Кристиано (Роналдо) отпред, а заедно с Маркъс (Рашфорд) , използвайки скоростта им за вертикални подавания.

В същото време Джейдън (Санчо) и Бруно (Фернандеш) бяха поставени като две десетки, а иначе непроменени. Крилата излязоха напред и поискаха топката на флаговете. Те играха почти като крила. Особено през първото полувреме, Алекс (Телес) и Диого (Далот) бяха изключително добри във фазата на атака. Затова играх 4-2-2-2. Много ми харесва, когато всеки играч е в най-добрата си позиция.

Най-трудните и взискателни позиции в тази формация са две десетки, но все пак мисля, че Бруно и Джейдън се справиха добре, дори когато Палас имаше топката. Беше малко ново, но не силно - няма голяма разлика дали Джейдън играе по-близо до фланга или в дълбочина, но по отношение на защитата и двамата бяха добри“, заяви Рангник.

  Сподели
419