Клоп: Ливърпул направи голяма крачка в развитието си


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул направи голяма крачка в развитието си

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нарече победата с 4:1 над Евертън  най-доброто представяне на отбора му на "Гудисън Парк" по време на кариерата му в клуба.

След като допусна два бързи гола, Евертън не можа да наложи битка на съседа си, който се намира в зашеметяваща  форма.

Клоп вижда този успех като "голяма стъпка напред" в развитието на своя отбор, който се е научил да играе с лекота на такива предизвикателни стадиони.

"Засега това е най-добрият ни мач на "Гудисън", с голяма разлика. Бих искал да го гледам по-късно, защото вече знам резултата и това помага. Имаше моменти, които ми доставяха голямо удоволствие. Хареса ми това, което видях.

През първото полувреме имахме невероятни положения. След почивката контролирахме играта. В съблекалнята показахме на момчетата две-три ситуации, в които предвид защитата на съперника можехме да изведем Садио Мане и Мохамед Салах един на един.

Оценката е девет от 10 игра за всяко от момчетата, с изключение на реализацията. Не бива обаче да приемаме това за даденост. Това е заслугата на момчетата. Като цяло бе доста добър мач.

От момента, в който дойдох в Ливърпул, трябваше да се научим на такива неща. Трябваше да се научим да играем на "Олд Трафорд" и трябваше да се научим да играем на "Гудисън".

И тази вечер показахме, че сме направили наистина голяма крачка напред в нашето развитие и това е много добре.

Това не ни обещава нищо в бъдеще, но показва нашата летва сега. Това е нивото, което трябва да достигнем, за да се справим с такива отбори", заяви Клоп.

  Сподели
381