Клоп влезе в словесен сблъсък с журналист


Н. Гавазов

Клоп влезе в словесен сблъсък с журналист

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп влезе в словесен сблъсък с журналист, който обвини геранеца, че е нарекъл Купата на африканските нации "малък турнир“.

Клоп бе попитан преди победата на Ливърпул с 2:0 над Порто в Шампионската лига в сряда вечерта за липсата на международни паузи до март и в отговора си мениджърът на мърсисайдци каза: "Няма международна пауза до март, чувам това толкова често, но през януари има малък турнир в Африка“.

След победата на Ливърпул над Порто на "Анфийлд“, Клоп бе помолен да се извини на хората в Африка за думите си.

Журналист: "Здравей, Юрген. На последната пресконференция нарекохте Купата на африканските нации малък турнир. Мисля, че е срам за играчите, за феновете, за обикновените хора. Мисля, че трябва да се извините на целия континент".

Клоп: "Стоп, стоп, стоп. Не това имам предвид. Честно казано, не разбирам защо решихте така. Хайде, нямах това предвид. Нямах идея да наричам Африканската купа на нациите малък турнир или да наричам Африка малък континент. Ако изгледате цялата пресконференция, ще се ориентирате, ако искате. Просто имах предвид, че няма да има паузи до март и казах: "През януари ще има неголям турнир“. Не нарекох този турнир малък. Просто казах, че ще има такъв турнир, това е ирония. Това си е турнир, голям турнир. Заради него губим най-добрите си играчи".

Журналист: "Не бихте казали това за Европа. Не бихте казали: "Малък турнир в Европа“.

Клоп: "Английският не е моят първи език, но ако искате да ме разберете погрешно, винаги можете да го направите. Знам, че никога не бих си помислил така. Не разбирам защо имате такива мисли. Но това не е нормално. Не бих казал това".

  Сподели
390