Карагър: Ман Юнайтед няма план за извънредни ситуации


Н. Гавазов

Карагър: Ман Юнайтед няма план за извънредни ситуации

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър разкритикува ръководството на Манчестър Юнайтед за начина, по който Оле Гунар Солскяер бе уволнен от поста мениджър.

За Карагър уволнението на Солскяер назряваше от известно време, но когато решението бе взето, Юнайтед бе хванат неподготвен.

Вместо незабавно да назначи нов кормчия, клубът от "Олд Трафорд" повери отбора на Майкъл Карик и започна да търси временен наставник за останалата част от сезона. Джейми е изумен от това.

"Има само една дума, която да опише последните месеци на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед: бъркотия.

Всеки, който иска да напише наръчник как да смени футболен треньор, ще намери за полезни последните разработки на "Олд Трафорд". Просто гледайте какво вършат и правете обратното.

Фактът, че клуб от този ранг обявява намерението си да назначи двама временни мениджъра с надеждата в крайна сметка да постигнат цел номер едно - вероятно Маурисио Почетино - говори за тяхната главозамайваща некомпетентност.

Назад е една трета от сезона във Висшата лига, а Манчестър Юнайтед ни уведомява, че ще прекара остатъка от сезона с двама временни мениджъра? Това е невероятно.

Къде са се объркали, че не са могли да предвидят тази ситуация? Къде е потвърждението на добре обмислен и ясно изпълнен план за действие при извънредни ситуации? Просто нямат такъв", заяви Карагър.

166