Карик: Много си приличаме с Оле


Н. Гавазов

Карик: Много си приличаме с Оле

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик заяви, че неговата футболна философия се различава малко от тази на Оле Гунар Солскяер.

"Можем ли да очакваме някакви промени в играта? Нека изчакаме и ще видите всичко.

Работих в тясно сътрудничество с Оле и много си приличаме в убежденията си – така бе с нас като играчи и определено като треньори.

Разбира се, аз съм независим човек по отношение на Оле, но много си приличаме, защото работихме заедно толкова дълго. Няма да разкривам плановете си твърде много, но имам ясна представа как ще искам да играя и нямам търпение да го видя на терена.

Беше емоционален момент за всички. Работих с Оле три години и го познавам от много по-дълго. Знам какъв човек е, какви са неговите ценности и как се отнася към хората.

Беше трудно за мен и за много хора в клуба да го видя как губи работата си. Беше много емоционално, защото Оле означаваше много за всички.

Ние разбираме и Оле разбира, че в нашия бизнес всичко се определя от резултатите. Каквато и правилна основа да поставите, каквато и среда да създадете, понякога не получавате това, което заслужавате.

От друга страна, футболът си е футбол и днес се подготвяхме както обикновено. За мен е чест да седя на това място и разбирам възможностите, които се отварят пред мен.

Нашият фокус е да променим настроението много бързо в нашия лагер и в исторически клуб това се справи много добре“, заяви Карик.

  Сподели
705