Невил: Почетино най-добре пасва на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Невил: Почетино най-добре пасва на Ман Юнайтед

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил коментира кой ще бъде бъдещият наставник на "червените дяволи".

"Редовно говоря с хора в Манчестър Юнайтед и съм сигурен, че ако щяха да ми се обадят, това вече щеше да се случи. Те очакват, че Маурисио Почетино ще се провали в другия клуб. Ако спечели Шампионска лига, ПСЖ няма да го пусне.

Той винаги е бил един от най-ярките кандидати и единственият, който според мен пасва на Манчестър Юнайтед по отношение на основните принципи и ценности.

Ако преди две или три седмици Манчестър Юнайтед имаше някой, който да е готов да поеме работата, мисля че Оле щеше да си отиде. Хората ще кажат: Антонио Конте избра Тотнъм. Но той никога няма да дойде в Манчестър Юнайтед. Този Борд на директорите никога не е възнамерявал да го назначава. Не мисля, че той би паснал на Манчестър Юнайтед и не мисля, че в момента има такава възможност, така че трябва да намерят някой за известно време, докато се освободи топ мениджър.

Въпреки че последните няколко седмици бяха разочароващи, те не трябва да засенчват цялата работа, която Солскяер свърши през последните три години, за да възстанови основата за дългосрочен успех. Оле напуска клуба с нашата искрена благодарност за неуморните му усилия като мениджър и най-добри пожелания за бъдещето. Неговото място в историята на клуба винаги ще бъде надеждно, не само заради историята му като играч, но и като страхотен човек и мениджър, който ни подари много прекрасни моменти. Оле не може да се оплаче, дадоха му три години, подкрепяха го на трансферния пазар. Дейвид Мойс получи осем месеца и бе изгонен, така че не мисля, че Солскяер ще се оплаче от времето, което му е било дадено и парите, които са му дадени“, заяви Невил.

  Сподели
237