Солскяер: Новият тактически план проработи


Н. Гавазов

Солскяер: Новият тактически план проработи

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отбеляза успеха на решението си да преведе отбора във формация с трима защитници.

След като анализира поражението с 5:0 от Ливърпул, Солскяер реши да играе срещу Тотнъм във формация 3-5-2 - с Хари Магуайър, Рафаел Варан и  Виктор Линдельоф като централни защитници, а  Единсон Кавани, Кристиано Роналдо като централни нападатели.

Норвежецът се зарадва след победата с 3:0, че тактическата му маневра е проработила. Оле Гунар уверява, че всичко се е получило точно както е възнамерявал.

"Играхме наистина добре от самото начало. Работихме върху тази тактика от вторник сутринта. Усещахме, че имаме нужда от нея и се надявахме, че ще работи. И тя проработи.

Всеки си свърши работата точно и Давид Де Хеа не трябваше да прави нито едно спасяване.

Имаше много причини, поради които се обърнахме към тази тактика. Една от тях бе надеждността на защитата, защото трябваше да запазим вратата си заключена.

Трябваше да контролираме играта с топката и го направихме. Използвахме Единсон и Кристиано отпред в двойка, а бековете поддържаха играта ни в широчина.

Ако преминете към трима защитници и не получите резултата, това ще породи въпроси, но смятаме, че работи. Нашият треньорски щаб свърши много добра работа в това отношение", заяви Солскяер.

  Сподели
294