Почетино е цел номер едно на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Почетино е цел номер едно на Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед иска да види Маурисио Почетино като следващ мениджър на отбора в случай на раздяла със сегашния наставник на тима Оле Гунар Солскяер.

Солскяер бе на път да бъде уволнен след прословутото поражение с 5:0 от Ливърпул в неделя, но шефовете на Юнайтед решиха да дадат шанс на Оле Гунар да поправи ситуацията.

Както съобщава Daily Star, на Солскяер е помогнало да избегне екзекуцията това, че повечето от лидерите в съблекалнята все още го подкрепят. Освен това ръководството на клуба няма консенсус за това кой би могъл да замени Оле Гунар в момента.

Според изданието в идеалния случай "червените дяволи" биха искали да предложат работа на Почетино, ако Солскяер все пак се провали. В миналото Маурисио многократно е бил свързван с работа на "Олд Трафорд".

Почетино е привлекателен за "дяволите" със стила си на игра, умението си да работи с млади хора и желанието си старателно да гради отбора. Освен това 49-годишният аржентинец е прекарал близо седем години във Висшата лига, като е бил мениджър на Саутхемптън и Тотнъм.

Кандидатурата на Почетино се радва на голяма подкрепа в ръководството на Юнайтед, включително от Сър Алекс Фъргюсън, но в същото време "дяволите“ разбират, че убеждаването на Маурисио да напусне Лионел Меси и компанията в средата на сезона би било изключително трудно.

Очаква се Солскяер да получи поне време до следващата международна пауза. Това ще даде време на шефовете на Юнайтед да измислят план за евентуална смяна на мениджъра.

  Сподели
340