Клубовете от ВЛ могат да бойкотират Нюкасъл


Н. Гавазов

Клубовете от ВЛ могат да бойкотират Нюкасъл

Нюкасъл може да се наложи да търси подсилване на отбора в чужбина, ако клубовете от Висшата лига се разберат помежду си да не преговарят със "свраките" за трансфери.

Продажбата на Нюкасъл на най-богатите инвеститори в Саудитска Арабия предизвика голямо недоволство и дори страх сред останалите членове на Висшата лига.

Миналата седмица 19 клуба от висшата английска дивизия се съгласиха да блокират завишените спонсорски договори, които "свраките" вече могат да сключат, за да заобиколят правилата на финансовия феърплей.

Сега става ясно, че отделни клубове от Висшата лига също така лобират за идеята за уреждане на бойкот на Нюкасъл, сред чиито цели са Джеймс Тарковски от Бърнли, Конър Коди от Уулвърхемптън, Хари Уикс от Тотнъм, Дони Ван де Бек от Манчестър Юнайтед и Тимо Вернер от Челси.

Ако клубовете от Висшата лига откажат да правят бизнес с Нюкасъл, "свраките" ще трябва да търсят подсилване в чуждестранни първенства.

Инициаторите на този бойкот вярват, че по този начин ще успеят да доближат Нюкасъл до изпадане в Чемпиъншип в края на този сезон.

  Сподели
341