Челси със седем през Норич (видео)


И. Ангелов

Челси със седем през Норич (видео)

Челси посрещна Норич Сити в срещата от деветия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха със 7:0 и застанаха на 4 точки пред най-близкия преследвач на първото място. "Канарчетата" пък остават на дъното и на 4 точки под границата за спасение.

В 8-ата минута днес Мейсън Маунт откри с нисък удар през Крул когато бе намерен от Жоржиньо. 10 минути след това 2:0 направи Калъм Хъдсън-Одой, който бе изведен през защитата от Ковачич.

Преди почивката 3:0 оформи Рийс Джеймс в 42-ата минута. Той бе изведен от Маунт и копна топката над вратаря. Така на почивката гостите включиха в игра Рашика и Брандън Уилямс на местата на Мелоу и Джанулис, но ситуацията не се подобри.

В 57-ата минута Ковачич намери и другият краен бранител Бен Чилуел за 4:0, преди в 62-ата минута автогол на Арънс да доведе до 5:0.

В 65-ата минута Гибсън бе изгонен за гостите за втори жълт картон, и така до края "Сините" имаха редица възможности. В 81-ата минута удар на Рудигер бе спрян с ръка и това бе дузпа, която Маунт изпълни и Крул спаси, но съдията отсъди пребиване заради отделянето на вратаря от линията. При втория опит Маунт вкара за 6:0 макар Крул отново да хвана ъгъла.

Крайното 7:0 оформи Маунт със своя хетрик за деня, когато бе намерен на лесна позиция от Лофтъс-Чийк, който и сам можеше да реши ситуацията, но подаде на съотборника си за удар на празна врата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
347