Арсенал привлече "Малкия Меси"


Н. Гавазов

Арсенал привлече

Арсенал привлече в академията си Зейн Али Салман. Четиригодишният Зейн стана най-младият футболист в подготвителната школа на "артилеристите".

Преди това момчето тренираше в британската футболна академия First Touch Football Academy. Треньорът на Академията Остин Шофийлд разказа, че е пускал Али Салман срещу по-големи деца. И във всички комбинации момчето се е представяло по-добре от останалите.

"Ударът, контролът на топката и подаванията бяха много по-добри от съотборниците му. Затова продължихме и го придвижвахме в други състави“, призна Скофийлд.

Към Остин се обърна бащата на Зейн, който предложи сина си да играе в старша възраст. Треньорът се съгласи, а след това с него се свърза скаута на Арсенал Стивън Дийнс.

"Това дете създава нещо, което е невъзможно на неговата възраст. Начинът, по който удря топката, изглежда твърде остър за възрастта му. Затова се обадих на моя приятел и той каза: "Хей, детето е само на четири". Аз си казвам: "Да, добре!".  Момчето не може да е на четири, не може да бъде държан в детската градина“, разказва Дийнс.

Зейн призна в разговор с журналистка от ВВС, че тренира заедно с осемгодишни деца. Те са почти два пъти по -възрастни от него. Момчето вече е на пет години.

Повече от 10.5 хиляди потребители са се абонирали за Instagramа на Али Салман. В описанието си той се нарича "Малкия Меси".

  Сподели
445