Карагър към Оле: Какво прави той?


Н. Гавазов

 Карагър към Оле: Какво прави той?

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър оцени работата на Оле-Гунар Солскяер като мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Какъв е неговият стил? Какво прави той? Чувам Оле Гунар Солскяер да говори през цялото време за миналото на Манчестър Юнайтед, за контраатаки и голове. Това е като урок по история в Манчестър Юнайтед. Той беше част от тази история, тя бе красива. Но какво прави Солскяер сега? Каква е идеята му? Не виждам плана му.

Солскяер свърши отлична работа като мениджър на Манчестър Юнайтед. Това можеше да стане ужасно за клуба. Но Солскяер дойде с опит от Скандинавия и Кардиф. Не мога да преценя Солскяер по стандартите на Моуриньо или Ван Гаал. Но Оле няма да спечели Висшата лига или Шампионската лига като мениджър на Манчестър Юнайтед. Той не може да се сравнява с Клоп, Тухел и Гуардиола, които имат дългогодишен опит и голям брой големи титли. Оле няма това.

Имам чувството, че той ще запази работата си само, ако спечели трофей. Юнайтед може да спечели само ФА Къп или Лига Европа. Но дори и да успеят, Манчестър Юнайтед все още се нуждае от по -добър треньор. Това не е критика към Солскяер. Те просто се нуждаят от треньор, който може да се състезава с другите в тази лига", заяви Карагър.

В класирането на английската Висша лига Манчестър Юнайтед заема 6 -то място след 8 кръга.

  Сподели
227