Гуардиола иска Стърлинг да говори на терена


Н. Гавазов

Гуардиола иска Стърлинг да говори на терена

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола реагира на изявлението на крилото си Рахим Стерлинг за желанието му да напусне клуба.

"Не знаех за коментарите му и мисля, че и клубът не знаеше.

Рахим е наш играч и се надявам, че той ще бъде важен играч за нас. Той иска да играе повече - точно като Риад (Марез) и Жоао (Канселу). Те се оплакват, когато не играят. Някои играчи се оплакват, ако не играят постоянно.

Въпреки това, не мога да гарантирам определен брой минути на никой от играчите. Те винаги трябва да говорят на на терена. Това е най -добрият начин.

Не е само Рахим - всички са така. Те знаят, че ще получат минути. Аз не съм човекът, който използва само 11 играчи. Всички те участват в това.

От Рахим и всички останали искам да бъдат щастливи. Искам те да са щастливи да бъдат тук в този клуб. Ако не, те са свободни да вземат решението, което е най -добро за тях - за играчите и техните семейства. Това е най -важното.

Не само Рахим, но всички футболисти искат да играят по 90 минути във всеки мач, но не мога да им дам това. Не мога да им гарантирам това. Те трябва да се доказват при всяка тренировка и да се опитват да бъдат щастливи тук", заяви Гуардиола.

  Сподели
333