Фаулър: Ливърпул трябва да даде на Салах това, което желае


Н. Гавазов

Фаулър: Ливърпул трябва да даде на Салах това, което желае

Легендата на Ливърпул Роби Фаулър призова бившия си клуб да отговори на исканията на нападателя Мохамед Салах за нов договор.

Според слуховете, в процеса на съгласуване на нов договор Салах, чието настоящо споразумение изтича през 2023 г., поиска от Ливърпул да повиши заплатите си до 500 хиляди паунда седмично.

Фаулър е убеден, че Салах заслужава да получи толкова, колкото иска. Роби не смята, че някой в ​​съблекалнята ще се възмути срещу заплатата на 29-годишния египтянин.

"Няма съмнение, че Мо Салах е играч от световна класа. Струва ми се, че в съблекалнята на Ливърпул никой няма да се възмути, ако египтянинът получи нов договор, който ще го направи най-високоплатения играч в клуба.

Разбира се, в миналото е имало случаи в съблекалните на отбори, в които играчите са били разочаровани, че отделните хора печелят повече от другите.

Но в този случай Ливърпул трябва да осъзнае, че в лицето на Мо има един от най -добрите играчи в света, с всички присъщи характеристики, независимо дали ви харесва или не. Бидейки в различни съблекални като играч, аз искрено вярвам, че няма да възникнат проблеми, ако Мо стане най -високоплатеният играч на "Анфийлд".

Никой няма да каже: "О, той не го заслужава, защото е посредствен играч". Говорим за един от най-големите футболисти в световния футбол. Ще съм изненадан, ако дори един играч в съблекалнята на Ливърпул каже, че той не заслужава контракт, съответстващ на статута на играч от световния футбол.

Забравете неща като: "О, искам толкова много, защото той получава толкова много". Играчите получават това, което заслужават с играта си. В момента Салах заслужава страхотен договор с играта си", заяви Фаулър.

  Сподели
380