Бенитес: Исках клуб, с който да се боря за нещо


Н. Гавазов

Бенитес: Исках клуб, с който да се боря за нещо

Мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес си спомни момента, в който получи предложение да ръководи клуба от "Гудисън Парк".

Назначението на Бенитес в Евертън миналото лято бе посрещнато с противоречия, предвид връзката на Рафаел с Ливърпул.

Самият Бенитес обаче не чувства никакъв негатив по своя адрес - напротив, местните са го съветвали да приеме предложението на "карамелите".

"Къде бях, когато получих обаждането? Бях у дома.

Живея в града и много от приятелите ми са фенове на Евертън. Не е като всичките ми приятели да са "червени". Някои са "червени", а други са "сини". Същото е със семейството и това е добре.

Един от клоновете на благотворителната организация на съпругата ми работи в Западен Кърби и когато това се случи, те - и те ме обичаха преди - ме обичат още повече!

От самото начало бях развълнуван. Изминаха толкова много години откакто тренирах Ливърпул и исках да се бия отново.

Отидох в Китай, където нямаше отбори от най -високо ниво. Китай бе различен проект, с различна методология. Трябваше да започна със създаването на академия, но след вируса всичко се промени - правилата в Китай станаха много сложни и вече не можехте да купувате играчи.

Бях щастлив да се върна. Имах различни възможности по света, но исках да намеря клуб, с който да се боря за нещо.

Това беше чудесна възможност. Собствениците имат амбиции, те си поставят високи цели и искат да успеят, а ние изграждаме нов стадион, така че всичко бе наред. Просто трябваше да се съгласим и да стигнем до правилното решение за всички", заяви Бенитес.

  Сподели
357