Лингард: Моуриньо ме направи победител


Н. Гавазов

Лингард: Моуриньо ме направи победител

Крилото на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард заяви, че бившият мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо го е направил "победител".

Един от най -добрите моменти в кариерата на Лингард дойде с наставника на Юнайтед Моуриньо. Заедно те спечелиха Купата на Лигата и Лига Европа.

Според Лингард именно Моуриньо му е внушил желанието да печели трофеи. Джеси е благодарен на Жозе, въпреки че понякога се държеше странно и несправедливо.

"Когато Моуриньо бе мениджър на Манчестър Юнайтед ... Е, той наистина не харесваше, когато играчите му се контузваха. Той не искаше да чуе за това. И аз бях като: "Аз не съм виновен, шефе".

Въпреки това като цяло имах добри отношения с Жозе. Той бе мил с мен. Преди да се сблъскам с контузията, той ми се довери и ме пусна във важни мачове. Печелихме трофеи заедно и той ме направи победител. Той просто ме разкри от тази страна.

Но по отношение на контузията, да, беше трудно, защото той не искаше да чуе нищо за това.

Той също така се радваше на лични връзки с играчите си. Понякога получавах случайни обаждания от него във FaceTime. Просто от нищото - само за да разбере как съм.

Отначало ми се стори странно. Той звънеше и бе нещо подобно: "Хей, Джеси, как си?". И аз отвръщах: "Хм, просто се отпускам, гледам телевизия ... (неудобно мълчание) ... А вие как сте?".

Ха ха ха! Това ми се струваше забавно. Честно казано, това показа колко много го е грижа за нас", заяви Лингард.

  Сподели
278