Ман Сити започва преговори с Холанд през януари


Н. Гавазов

Ман Сити започва преговори с Холанд през януари

Агентът Мино Райола ще се срещне с Манчестър Сити през януари, за да обсъди трансфера на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд в състава на "гражданите" в края на този сезон.

И докато договорът на Холанд с дортмундския клуб е до 2024 г., Ерлинг става достъпен за трансфер следващото лято срещу фиксирани 64 милиона паунда.

Този нюанс привлича вниманието на почти всички водещи клубове в Европа, включително и на Сити, който миналото лято се сбогува със Серхио Агуеро и не успя да измъкне Хари Кейн от Тотнъм.

Както стана известно на The Times, в момента Холанд е начело на списъка с трансферните цели на "гражданите“, а клубът от "Етихад" ще започне преговори с лагера на Ерлинг тази зима.

Съобщава се също, че Сити има значителна преднина пред 21-годишния норвежец. Факт е, че Алф-Инге Холанд, бащата на Ерлинг, игра за "гражданите" от 2000 до 2003 година.

Холанд -старши все още има добри отношения с Сити и също така има връзки с Puma, който е техническия спонсор на шампионите от Висшата лига и се стреми да бъде личен спонсор на Ерлинг.

Добавяме, че Ерлинг, който вкара 68 гола в 67 мача за Борусия във всички турнири е роден в Лийдс и винаги е бил голям фен на Висшата лига.

  Сподели
355