Дани Блинд разкритикува играта на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Дани Блинд разкритикува играта на Ман Юнайтед

Дани Блинд, който е баща на бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед Дейли Блинд, разкритикува представянето на "червените дяволи" при Оле Гунар Солскяер.

Според Блинд -старши, Солскяер така и не успял да превърне играчите си в отбор. Дани смята, че резултатите на Юнайтед идват единствено от индивидуалните постижения.

"Какъв е стилът на този отбор? Какъв е планът му? Това е, което липсва при Солскяер.

Те нямат тактически план. Отборът им не е в състояние да окаже натиск върху съперници като Манчестър Сити.

Не винаги трябва да е отчаян натиск, но ние не виждаме това или нещо друго - цялата игра на Юнайтед е изградена върху индивидуалните качества на играчите.

Те имат тези качества и често това дава резултат за отбора, но никога не е отборен резултат. Изглеждаха зле в редица мачове. Юнайтед не успява да доминира - това е целият проблем.

След като поведоха срещу Евертън, те чакаха в своята половина на терена. Искаха да отбележат при контраатака, но това не е достатъчно за клуб като Манчестър Юнайтед.

Също така си струва да се разгледа колко трудно им бе, след като Евертън изравни. Те не създадоха почти нищо.

Резултатите им не са достатъчно добри. Те загубиха от Йънг Бойс, срещу Уест Хем в Купата, срещу Астън Вила и имаха късмет срещу Виляреал благодарение на уменията на Роналдо. Мачът срещу Евертън е поредното равенство. Това трябва да се подобри и може да се подобри", заяви Блинд.

  Сподели
246