Ашли: Борех се да се случи това


Н. Гавазов

Ашли: Борех се да се случи това

Бившият собственик на Нюкасъл Майк Ашли заяви, че е можел да продаде "свраките"  за повече, ако се е интересувал само от парите.

Късно снощи дойде краят на 14-годишната ера, през която Ашли притежаваше Нюкасъл. Клубът от "Сейнт Джеймсис Парк“ сега е собственост на Суверенния фонд на Саудитска Арабия.

Много фенове смятат, че на Ашли е отнело твърде много време, за да намери инвеститор, готов да плати цената му от 300 милиона паунда, но Майк твърди, че е мислил и за клуба.

"Бих искал да ви информирам, че имах по -добро предложение за клуба от това, което приех. То също дойде от реномиран инвеститор, който изглеждаше убедителен.

Въпреки това чувствах, че офертата, която приехме, е в най -добрия интерес на Нюкасъл. Парите не бяха единственият ми мотив. Понякога трябваше да се намеся, за да поддържам Нюкасъл на повърхността.

Когато изпаднахме, ние имахме нужда от увереност, че можем да плащаме заплатите. Никой не бе по -щастлив от мен, когато успяхме веднага да се върнем горе.

И въпреки че съм богат човек, не съм в същата финансова лига като консорциума, поддържан от суверенния фонд. Във футбола е трудно да се конкурираш с клубове, които имат почти неограничени ресурси.

Знам, че много фенове на Нюкасъл отдавна са разочаровани от ситуацията и подкрепят промяната. Ето защо се почувствах принуден да се боря със зъби и нокти през последните 18 месеца, за да се случи това", заяви Ашли.

  Сподели
288