Невил: Съдбата на титлата щеше да бъде решена, ако Ман Сити имаше Кейн


Н. Гавазов

Невил: Съдбата на титлата щеше да бъде решена, ако Ман Сити имаше Кейн

Експертът от Sky Sports Гари Невил смята, че Манчестър Сити нямаше да има конкуренция през този сезон във Висшата лига, ако "гражданите" бяха купили  нападателя на Тотнъм Хари Кейн миналото лято.

Вчера Сити имаше значително игрово предимство срещу Ливърпул през първото полувреме, но не успя да отбележи. След почивката "гражданите“ бяха принудени да се връщат два пъти, като в крайна сметка постигнаха равенство - 2: 2.

Играта на "Анфийлд" кара Невил да мисли, че съдбата на този мач и на целия сезон щеше да бъде различна, ако Сити разполагаше с нападател-голмайстор.

"Този отбор на Сити е специален. Има само един проблем, който всички в лигата знаят и който знаят в Манчестър: достатъчно ли са безмилостни в завършването на атаките си?

Трябваше да постигнат разлика през първото полувреме. Ще трябва ли да платят за това през януари? Или в края на сезона? Защото нямат нападател, който да им даде 25-30 гола.

Да не кажа, че са се борили за Кейн до самия край, но същото беше и с Алексис Санчес - те се появиха на прага, но не го прекосиха. Въпреки това, в случай на клуб като Сити, вие сте склонни да мислите, че имат резервен план, дори ако това е временно решение.

Знам, че Гуардиола обича идеята да играе като отбор, съставен от халфове, но няма съмнение, че това се дължи на липсата на чист нападател.

Казвам ви, ако Сити имаше Кейн, съдбата на титлата щеше да бъде решена. Забравете в каква форма е Кейн сега и как играе за Тотнъм. Играйки с партньори като тези в Сити, той щеше да отбележи през първото полувреме. Той е кюлче злато", заяви Невил.

  Сподели
350