Солскяер не съжалява, че е оставил Роналдо на пейката


Н. Гавазов

Солскяер не съжалява, че е оставил Роналдо на пейката

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че не съжалява за решението си да остави нападателя Кристиано Роналдо на пейката в мача срещу Евертън (1:1).

Въпреки че предстои двуседмична международна пауза, Солскяер направи пет промени в състава от победния мач над Виляреал в Шампионска лига.

Една от "жертвите" на норвежеца е Роналдо.  36-годишният португалец влезе на терена едва през втората част и не можа да промени нищо, но Солскяер не съжалява.

"Не, не съжалявам, че оставих Кристиано извън стартовия състав. Сезонът е много, много дълъг и трябва да вземете подходящите решения. Трябва да контролирате натиска, който играчите получават, и това беше правилното решение, по мое мнение."

"Антъни Марсиал игра добре, отбеляза добър гол. Единсон (Кавани) се нуждаеше от минути и също можеше да се отличи. Понякога трябва да вземаме такива решения.

Веднъж бяхме хванати на контраатака и това ни струваше победата. Липсваше ни острота, за да отбележим втория гол. Платихме за няколко решения, които взехме в ситуации на игра", заяви  Солскяер.

  Сподели
313