Ливърпул удари Юнайтед на Анфийлд (видео)


Т. Михайлов

Ливърпул удари Юнайтед на Анфийлд (видео)

Ливърпул победи с 3:1 Манчестър Юнайтед на “Анфийлд” и нанесе второ поражение на “червените дяволи” само в рамките на 5 дни. В герой за мърсисайдци се превърна Дирк Каут, който отбеляза хеттрик. Българският нападател Димитър Бербатов имаше две чудесни възможности за гол, но първо негов удар срещна гредата, а изстрел с глава от 2 метра бе избит от голлинията.

Ливърпул започна по-добре мача, но в 16-ата минута Юнайтед стигна до греда след чудесен удар на Бербатов от границата на наказателното поле. В 34-ата минута домакините поведоха след гол на Каут, който засече от близо центриране на Суарес. Уругваецът направи страхотен пробив и навърза 5 защитника в наказателното поле. 5 минути по-късно Нани опита да изчисти с глава центриране, но подаде към холандеца, който удвои.

В края на полувремето реферът Фил Дауд подкрепи домакините, след като даде само жълт картон за брутален фаул на Карагър срещу Нани, който бе заменен принудително от Чичарито. В 64-ата минута мачът свърши след нов гол на Каут, който довкара отбита от Ван дер Сар топка след удар на Суарес от фаул. В 74-ата минута дебют направи Анди Керъл. В продължението Ернандес намали след центриране на Гигс.

Въпреки загубата Манчестър Юнайтед остава на върха във временното класиране с аванс от 3 точки пред Арсенал, но и мач повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
267