Шмайхел: Много съм доволен от Солскяер


Н. Гавазов

Шмайхел: Много съм доволен от Солскяер

Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел заяви, че е доволен от начина, по който Оле Гунар Солскяер се справя с работата си като мениджър на "червените дяволи".

Въпреки че Юнайтед успя да постигне победа с 2: 1 срещу Виляреал в Шампионска лига в сряда вечерта, представянето на "дяволите" отново остави много въпроси.

Шмайхел обаче винаги е разбирал, че процесът на създаване на ефективен отбор ще бъде труден и дълъг. Датчанинът е доволен от развитието на Юнайтед при Солскяер.

"Бизнесът му върви доста добре, както и клубът. Мисля, че всеки разбра колко трябва да промени, когато се зае да работи.

Той веднага не получи работата си на постоянна основа и работата далеч не е приключила, но мисля, че се справя много добре.

Виждаме куп заглавия като "Оле - навън!". Ако мислите така, дайте ми друго име. Името на някой, който може да преобрази Манчестър Юнайтед за части от секундата. Не виждам такъв човек.

Много съм доволен от това, че Оле е мениджър на Манчестър Юнайтед. Той познава ДНК на Юнайтед, разбира клуба и разбира какво трябва да се направи днес, следващата седмица и след пет години.

Мисля, че това е важно. Това гарантира последователност. Всеки път, когато успяхме, останахме на тази вълна дълго време. Много съм доволен от Оле и виждам напредък", заяви Шмайхел.

  Сподели
253