Пирес разказа истината за напускането на Арсенал


Н. Гавазов

Пирес разказа истината за напускането на Арсенал

Бившият крило на Арсенал Робер Пирес си припомни епизода, когато се скара с Арсен Венгер и реши да напусне лондонския клуб.

Пирес блестя с Арсенал в продължение на шест години, а последният му мач за "артилеристите"  бе скандалният финал в Шампионска лига (2: 1), загубен от Барселона през май 2006 г.

В този мач Арсенал остана с десет човека още в 18 -ата минута, а Венгер пожертва Пирес, пускайки друг вратар, който да замени изгонения Йенс Леман. Робер не можа да преживее такава обида.

"Абсолютно не можех да си помисля, че аз ще трябва да напусна терена. Дори не погледнах Арсен. Очаквах, че той ще замени Глеб или приятеля ми Фабрегас, защото можех да бъда полезен в атака и да имам добро техническо разбирателство с Анри. Това не е високомерие.

Затова бях спокоен, супер уверен в себе си и изведнъж Тити (Анри) ми казва, че ме сменят. "Какво?!"- помислих си, гледайки таблото със седми номер. Беше ужасно. Ужасно !

Минах покрай мениджъра и не се погледнахме. Седнах и бях много ядосан. Опитах се да се успокоя и тогава си казах: "Искам да спечелим". Два дни по -късно му казах (Венгер), че напускам ... Всъщност тази ситуация доведе до напускането ми.

Той (Венгер) не очакваше това. Имах нужда от промяна на обстановката.

След финала имах чувството, че нещо се е счупило вътре ... Беше ужасна седмица. Разбрах, че не съм включен в заявката на националния отбор за Световното първенство, прекарах само 17 минути на финала, който загубихме ... В крайна сметка знаех най -добре как съм!", заяви Пирес.

  Сподели
461