Тухел: Проблемът не е в Лукаку


Н. Гавазов

Тухел: Проблемът не е в Лукаку

Мениджърът на Челси Томас Тухел се застъпи за Ромелу  Лукаку след слабото представяне на белгийския нападател срещу Манчестър Сити.

В съботния мач във Висшата лига на "Стамфорд Бридж“ "сините" не отправиха нито един изстрел към вратата, а Лукаку остана напълно невидим, ако не броим гола му от засада.

Тухел обаче смята, че Лукаку няма вина за поражението с 1:0 и отборът е трябвало по -добре да подкрепи своя голмайстор.

"Мисля, че няма нужда да говорим за проблемите на Ромелу днес. Когато доставяхме топката към Ромелу, атаката вече се оказваше наполовина в застой, защото нямахме достатъчно хора и нямахме достатъчно вяра в себе си и в отборната работа. Това е отборен, а не индивидуален проблем.

Много е лесно да се настроите за този вид мач. За да играете на това ниво, имате нужда от всичко. Притежаването на топката, далечните удари, защитата, прихващания - всичко това е необходимо. Съперникът ни накара да се браним дълбоко, за това се опирахме на последните 20 метра.

Не можахме да преодолеем този натиск. Това е въпрос на вземане на решения, визия на играта, индивидуални решения. Не играхме на най -високото си ниво, това е всичко. Ако не го правите, не можете и да очаквате добър резултат.

Играхме с нагласа, сякаш имаме какво да губим, въпреки че нямахме какво да губим. Добре реагирахме на получения гол и почувствах, че започнахме да играем така, както би трябвало да го правим от самото начало. Започнахме да рискуваме, но това не доведе до нищо. Днес противникът ни принуди да играем под нивото си и те заслужиха победата", заяви Тухел.

  Сподели
376