Солскяер: Роналдо все още е гладен


Н. Гавазов

Солскяер: Роналдо все още е гладен

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази мнението си за физическото състояние на 36-годишния звезден нападател Кристиано Роналдо и даде прогноза за продължителността на игровата му кариера.

"Колко дълго може Кристиано Роналдо да издържи на професионално ниво? Не бих се изненадал, ако той продължи да играе на 40, поради факта, че виждам как се грижи за себе си.

Кристиано вложи цялата си сила и енергия, за да стане играч, който е бил и е и до днес, така че заслужава всяка малка похвала, която получава за физическото си състояние. Разбира се, ключът към този успех е отчасти в гените му, в неговата ДНК.

Още по -впечатляващо е, че за всички успехи, които Кристиано е постигнал, той все още е гладен. Неговият печеливш манталитет все още е същият и това е вътрешно желание, с което той ще продължи да играе, докато главата му не каже: "Не, сега съм дал всичко“.

Дано това продължи още няколко години. Легендарният спринтьор Линфорд Кристи вече бе доста зрял (на 32 години), когато спечели олимпийското си злато, така че това никога не е проблем.

Кристиано все още е един от най -бързите играчи в лигата и аз все още съм доволен от физическото му състояние. Но, разбира се, той се завръща във Висшата лига и вероятно тук има по -голяма интензивност, отколкото в италианската и испанската лига, така че трябва да дозираме натоварването му. Но, разбира се, той е тук, за да вкарва и да създава шансове", заяви Солскяер.

  Сподели
605