Ливърпул е готов да се бори за Холанд


Н. Гавазов

Ливърпул е готов да се бори за Холанд

Ливърпул е сред клубовете, които се интересуват от нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Миналото лято Борусия успя да запази Холанд въпреки интереса към Ерлинг от страна на водещи клубове като Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона.

Заминаването на Холанд от Дортмунд следващото лято обаче изглежда почти неизбежно. Поради естеството на договора си, от края на юни Ерлинг става достъпен за трансфер за фиксирана сума от 90 милиона евро (77 милиона паунда).

"Разбира се, ще бъде трудно (да запазим Холанд следващото лято). Не казвам обаче, че това е напълно невъзможно. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че най -добрите ни играчи ще останат с нас за в бъдеще", заяви изпълнителният директор на Борусия Вестник Ханс-Йоахим Вацке пред Welt am Sonntag.

Миналото лято Челси и Юнайтед се обзаведоха с голмайстори съответно с Ромелу Лукаку и Кристиано Роналдо. Сити от своя страна гравитира повече към Хари Кейн и може да поднови интереса към нападателя на Тотнъм през 2022 г.

Холанд обаче все още може да премине  във Висшата лига - Ливърпул е готов сериозно да се състезава с испанските грандове в борбата за 21-годишния норвежец, според Mundo Deportivo.

До края на този сезон Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино ще навършат 30 години, така че желанието на мениджъра на "червените“ Юрген Клоп да подмлади нападателната линия изглежда съвсем логично.

Добавяме, след като се премести в Борусия от Ред Бул през януари 2020 г., Холанд отбеляза 68 гола в 67 мача във всички турнири.

  Сподели
536