Лукаку се усъмни в колениченето преди мачовете


Н. Гавазов

 Лукаку се усъмни в колениченето преди мачовете

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку постави под въпрос ефективността на колениченето срещу расизма и призова за по -драстични действия.

"Мисля, че можем да предприемем по -решителни действия. Да, коленичим преди мачовете и всички ни аплодират ... Но след мача отново се сблъскваме с обиди.

Капитаните на всеки отбор и група играчи, както и ръководството на клубовете, трябва да се срещнат с ръководителите на социалните мрежи, представители на правителството и футболните асоциации. Трябва да седнем на масата за преговори и да внесем тази тема в дневния ред.

Трябва да обсъдим как да премахнем явлението расизъм не само от мъжкия футбол, но и от женския. Мисля, че е необходимо да се проведе голяма среща, конференция, на която е необходимо да се реши: как да защитим играчите, феновете, децата, участващи във футболните академии.

Ако искате да спрете нещо, всъщност можете да го направите. Ние, като играчи, можем да бойкотираме социалните медии. Но мисля, че компаниите за социални медии могат да намерят начин да сложат край на расизма и да го спрат. Наистина мисля, че могат да го направят.

Трябва да се боря с расизма, защото не се боря само за себе си. Аз се боря за сина си, за бъдещите си деца, за брат си, за всички останали играчи и техните деца. Аз се боря за всички. В крайна сметка футболът трябва да се обедини ... Не можете да убиете играта на милиони с расова дискриминация. Това никога не трябва да се случва. Футболът е радост, това е щастие и не бива да е място, където се чувствате несигурни поради мненията на някои необразовани хора“, заяви Лукаку.

По -рано съотборникът на Лукаку в Челси Маркос Алонсо обяви, че няма да коленичи преди мачовете в подкрепа на борбата с расизма.

  Сподели
150