Тухел коментира победата над Астън Вила


Н. Гавазов

Тухел коментира победата над Астън Вила

Мениджърът на Челси Томас Тухел коментира резултата от мача от третия кръг на Купата на Лигата с Астън Вила (1: 1, 4: 3 след дузпи), а също така реагира на факта, че 25-годишният германски нападател Тимо Вернер прекъсна серията от десет мача без голове.

"Това бе добър енергичен мач, в който и двата отбора направиха всичко възможно за победата и имаха отлични шансове. Астън Вила, както и преди 10 дни, игра страхотно, но се справихме по най-добрия начин.

Мачът бе вълнуващ за зрителите, дошли на стадиона. Първо, играем за феновете. Радвам се, че успяхме да спечелим. Беше много труден мач, в който успяхме да дадем игрова практика на редица играчи.

Направихме много промени и отборът никога не е излизал на терена в такава комбинация. При такива условия отнема известно време, за да се адаптираш към терена. За нас бе важно да не очакваме твърде много по отношение на творчеството. Очаквахме да видим най -енергичния футбол, изпълнен от отбора и го видяхме. Ние печелим увереност в способностите си всяка минута.

Прекъснатата серия на Вернер? Нашата задача е да му създадем голови ситуации и в тях вече всичко зависи от него. За нападател няма по-добро усещане от отбелязаните голове", заяви Тухел.

  Сподели
266